Δελτίο τύπου – Έγκριση τριών Νέων Σχεδίων Διατοπικών / Διακρατικών Συνεργασιών

Σέρρες, 23 Δεκεμβρίου 2021

 

Η Ομάδα Τοπικής Δράσης του Τοπικού Προγράμματος LEADER της Αναπτυξιακής Εταιρείας Σερρών ανακοινώνει την έγκριση τριών Νέων Σχεδίων Διατοπικών /  Διακρατικών  Συνεργασιών που εντάσσονται  στο Υπομέτρο 19.3 – Διατοπική & Διακρατική Συνεργασία και συγκεκριμένα

  1. Την έγκριση (4067/18-10-2021 ΕΥΕ ΠΑΑ 2014-2020) του Διατοπικού Σχεδίου Δράσης με τίτλο “Πάρκο Φιλίππων” που υλοποιείται από τον Συντονιστή Εταίρο Αναπτυξιακή Καβάλας σε συνεργασία την Αναπτυξιακή Εταιρεία Σερρών και την Αναπτυξιακή Δράμας. Αντικείμενο της συνεργασίας είναι η ανάδειξη φυσικών και πολιτιστικών στοιχείων καθώς και η απόδοση κοινής ταυτότητας της περιοχής με τίτλο «Πάρκο Φιλίππων» που σε αδρές γραμμές ορίζεται ως η τενάγεια και παρατενάγεια περιοχή της πεδιάδας των Φιλίππων, εντός των αυτοδιοικητικών ορίων των Δήμων Καβάλας, Δράμας, Παγγαίου, Δοξάτου, Προσοτσάνης (Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης), Αμφίπολης και Νέας Ζίχνης (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
  1. Την έγκριση (4257/18-10-2021 ΕΥΕ ΠΑΑ 2014-2020) του σχεδίου δράσης με τίτλο “Φάροι Γνώσης και Καινοτομίας” που  υλοποιείται από τον Συντονιστή Εταίρο Αναπτυξιακή Εταιρεία Κιλκίς  σε συνεργασία την Αναπτυξιακή Εταιρεία Σερρών, την Αναπτυξιακή Εταιρεία Χαλκιδικής και την Αναπτυξιακή Εταιρεία Θεσσαλονίκης. Αντικείμενο της συνεργασίας είναι η ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης μέσα από τον σχεδιασμό, τη δημιουργία και την εγκαθίδρυση ενός συστήματος ανάπτυξης, διάδοσης και διάχυσης της καινοτομίας από τις συνεργαζόμενες αγροτικές περιοχές στη βάση μιας δομημένης και μακρόπνοης συνεργασίας των Αναπτυξιακών Εταιρειών.
  1. Την έγκριση του (3440/16-11-2021  ΕΥΕ ΠΑΑ 2014-2020) του σχεδίου δράσης με τίτλο “LOCAL TOUR” που  υλοποιείται από τον Συντονιστή Εταίρο Αναπτυξιακή Εταιρεία Ηρακλείου σε συνεργασία την Αναπτυξιακή Εταιρεία Σερρών, την Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας – Αμμοχώστου και 17 άλλες Αναπτυξιακές Εταιρείες από την Ελλάδα. Αντικείμενο της συνεργασίας είναι η διασύνδεση του αγροδιατροφικού τομέα των περιοχών παρέμβασης με τον τουρισμό και τον πολιτισμό, προωθώντας παράλληλα δράσεις προστασίας και ανάδειξης του περιβάλλοντος και της κοινωνικής συνοχής στις εμπλεκόμενες περιοχές.

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των Διατοπικών – Διακρατικών Συνεργασιών ξεκινά με την νέα χρονιά, με την Ομάδα Τοπικής Δράσης να επενδύει στην ανάδειξη Φυσικών, Πολιτιστικών, Ιστορικών και αγροδιατροφικών χαρακτηριστικών της περιοχής μας σε συνεργασία με άλλες περιοχές αναμένοντας θετικά αποτελέσματα.

 

Για την Ο.Τ.Δ. ΑΝΕΣΕΡ Α.Ε.

 

Ο πρόεδρος της ΕΔΠ

Παναγιώτης Σπυρόπουλος