Ολοκληρωμένα Έργα

  

Hotel Agkistro

Δημιουργία υποδομών διανυκτέρευσης για τη συμπλήρωση της δυναμικότητας της περιοχής Αγκίστρου («Hotel Άγκιστρο»)

Η επένδυση πραγματοποιήθηκε στη Κοινότητα Αγκίστρου Σερρών. Το επενδυτικό σχέδιο αφορούσε τον εξοπλισμό ξενοδοχειακής μονάδας κλασικού τύπου τριών αστέρων (3*) συνολικής δυναμικότητας 47 κλινών που κατανέμονται σε δύο διαφορετικά κτίρια. Περισσότερα…..
kanela1

Ξενοδοχείο κλασικού τύπου Κατηγορίας 3* («Ξενώνας Κανέλα στην … Κορφή»)

Η επένδυση αφορούσε τη δημιουργία ξενοδοχείου κλασικού τύπου κατηγορίας 3 αστέρων συνολικής δυναμικότητας 33 κλινών κοντά στην Κοινότητα Ορεινής η οποία είναι μία από τις πλέον ορεινές κοινότητες του νομού και βρίσκεται στον ορεινό όγκο του Λαϊλιά σε απόσταση 25 χιλιομέτρων βόρεια της πόλης των Σερρών. Περισσότερα…..
agnantio1

Δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας στο Σιδηρόκαστρο Σερρών («Hotel Αγνάντιο»)

Η επένδυση χωροθετείται στον οικισμό του Σιδηροκάστρου. Η επένδυση είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία ξενοδοχείου κλασικού τύπου τριών αστέρων δυναμικότητας 40 κλινών Περισσότερα…..

aetopetra1

Δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας στην Κοινότητα Ορεινής Σερρών («Hotel Αετόπετρα»)

Το επενδυτικό σχέδιο είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ξενοδοχείου κλασικού τύπου 3 αστέρων δυναμικότητας 55 κλινών στην Κοινότητα Ορεινής. Περισσότερα…..

katafigiotaverna2

Δημιουργία χώρου εστίασης παραδοσιακών γευμάτων στην Κοινότητα Ορεινής («Το Καταφύγιο»)

Το επενδυτικό σχέδιο χωροθετείται στην Κοινότητα Ορεινής. Το εστιατόριο στεγάζεται  στο ισόγειο διώροφης οικοδομής. Η επένδυση αφορούσε την αποπεράτωση των κτιριακών εργασιών  Περισσότερα…..

salelailia1

Εκσυγχρονισμός χώρου εστίασης στο Σαλέ του Χιονοδρομικού Κέντρου Λαϊλιά Σερρων («Σαλέ  Λαϊλιά»)

Το επενδυτικό σχέδιο είχε ως αποτέλεσμα τη βελτίωση των κτιριακών υποδομών του Σαλέ του χιονοδρομικού κέντρου του Λαϊλιά και τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού στον χώρο εστίασης και στον χώρο του καφενείου. Περισσότερα…..

platanos1

Δημιουργία παραδοσιακού χώρου εστίασης στο Άγκιστρο Σερρών («Ο Πλάτανος»)

Η επένδυση αφορούσε  την ανέγερση κτηρίου και την δημιουργία χώρου εστίασης με παραδοσιακά χαρακτηριστικά τόσο στην αρχιτεκτονική του κτηρίου όσο και στην οργάνωση και λειτουργία της μονάδος. Περισσότερα…..

lalagogas1

Εκσυγχρονισμός παραδοσιακής ταβέρνας στο Χιονοχώρι Σερρών («Λάλα Γκόγκας»)

Η επένδυση αφορούσε την βελτίωση του υφιστάμενου χώρου εστίασης που λειτουργεί σε μια πολύ όμορφη τοποθεσία του οικισμού Χιονοχωρίου. Περισσότερα…..

asteri1

Δημιουργία παραδοσιακής ταβέρνας στην Αλιστράτη («Αστέρι»)

Η εν λόγω επένδυση είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός νέου χώρου εστίασης στην περιοχή της Αλιστράτης η οποία λειτουργεί με τη μορφή της παραδοσιακής ταβέρνας, δυναμικότητας 38 θέσεων. Περισσότερα…..

oreskeia1

Δημιουργία παραδοσιακού χώρου εστίασης στην Ορέσκεια («Ορέσκεια»)

H υλοποίηση της επένδυσης αφορούσε την μετεγκατάσταση της υπάρχουσας επιχείρησης η οποία λειτουργούσε από το έτος 2004 σε νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις. Περισσότερα…..

parkodrastiorititon1

Δημιουργία  σύγχρονου πάρκου εναλλακτικών αθλητικών δραστηριοτήτων και ορεινού τουρισμού στην περιοχή Άνω Βροντούς («Κέντρο εναλλακτικού τουρισμού – Καταφύγιο Α. Βροντού»)

Με το επενδυτικό αυτό σχέδιο υλοποιήθηκε η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πάρκου εναλλακτικών αθλητικών δραστηριοτήτων στην περιοχή της Άνω Βροντούς. Περισσότερα…..

tzioniscamp1

Εξοπλισμός κατασκήνωσης και κέντρου εναλλακτικού τουρισμού Κερδυλλίων («Κατασκηνώσεις Τζιώνη Ο.Ε.»)

Η επένδυση αφορούσε τον εκσυγχρονισμό και την συμπλήρωση – εμπλουτισμό του εξοπλισμού της υφιστάμενης παιδικής κατασκήνωσης η οποία δραστηριοποιείται από το 2005 στην περιοχή του Δήμου Αμφίπολης. Περισσότερα…..

aerolesxi1
Βελτίωση εγκαταστάσεων – Προμήθεια εξοπλισμού αεραθλητικού κέντρου της Αερολέσχης Σερρών («Αερολέσχη Σερρών»)

Το επενδυτικό σχέδιο αφορούσε τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση των υποδομών λειτουργίας του αεραθλητικού κέντρου της Αερολέσχης Σερρών η οποία λειτουργεί από το έτος 1984. Περισσότερα…..

alistrati1

Κέντρο οργάνωσης και προώθησης αγροτικού τουρισμού περιοχής Δήμου Αλιστράτης («Σπήλαιο Αλιστράτης»)

Η επενδυτική πρόταση αφορούσε την δημιουργία ενός κέντρου οργάνωσης, πληροφόρησης και προώθησης αγροτικού τουρισμού της περιοχής του Δήμου Αλιστράτης και  πιο συγκεκριμένα την κατασκευή ενός κτιρίου εντός του αύλειου χώρου του σπηλαίου Αλιστράτης. Περισσότερα…..

12mines1

Παραδοσιακό Καφενείο Ορεινής («Δώδεκα Μήνες»)

Το επενδυτικό σχέδιο αφορούσε την δημιουργία ενός παραδοσιακού καφενείου με την ανέγερση κτίσματος ενός ορόφου με υπόγειο. Το ισόγειο του κτιρίου διαμορφώθηκε σε παραδοσιακό καφενείο με διαμόρφωση κουζίνας για την παρασκευή πρόχειρων γευμάτων, ενώ το υπόγειο έχει βοηθητικές χρήσεις. Περισσότερα…..

xr.elpis1

Κέντρο δημιουργικής απασχόλησης Πορροΐων (Ορθόδοξη χριστιανική αδελφότητα «Χριστιανική Ελπίδα»)

Το εν λόγω επενδυτικό σχέδιο αφορά τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου της υφιστάμενης κατασκήνωσης καθώς και τη δημιουργία ενός κτιρίου που συμπλήρωσε την υφιστάμενη υποδομή και χρησιμοποιείται ως χώρος δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών – κατασκηνωτών. Περισσότερα…..
imki_xul.1

Δημιουργία εργαστηρίου ξυλογλυπτικής στην Ιερά Μονή Κηρύκου και Ιουλλίτης Σιδηροκάστρου Σερρών

Το έργο αφορά τη δημιουργία εργαστηρίου ξυλογλυπτικής στην Ιερά Μονή Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης Σιδηροκάστρου για την κατασκευή ξυλόγλυπτων. Περισσότερα…..
armao1

Μεταποίηση και τυποποίηση πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων και εγκατάσταση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας («Βιολογικά προϊόντα Αρμάο»)

Το φυσικό αντικείμενο του επενδυτικού σχεδίου περιλαμβάνει τη δημιουργία μονάδας μεταποίησης – τυποποίησης πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων και την εγκατάσταση σε αυτή συστημάτων διασφάλισης ποιότητας. Περισσότερα…..

manolaras1
Μετεγκατάσταση – εκσυγχρονισμός μονάδας παραδοσιακών επίπλων στο Δ.Δ. Δραβήσκου δήμου Ν. Ζίχνης Σερρών

Το έργο αφορά την μετεγκατάσταση και τον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου εργαστηρίου κατασκευής ειδών ξυλογλυπτικής που βρίσκεται στο Δραβήσκο του Δήμου Ν. Ζίχνης. Περισσότερα…..

monastirlis1

Δημιουργία σύγχρονης βιοτεχνίας παράγωγης παραδοσιακών προϊόντων από μέταλλο

Το έργο αφορά τη δημιουργία ενός εργαστηρίου παραγωγής προϊόντων από μέταλλο στο Παλαιόκαστρο του Δήμου Σκοτούσσας. Περισσότερα…..

yhs1

Μικρός υδροηλεκτρικός σταθμός Αγκίστρου που αξιοποιεί ενεργειακά τα νερά από την έξοδο του ΥΗΣ Αγκίστρου

Η επένδυση πραγματοποιήθηκε στα διοικητικά όρια της κοινότητας Αγκίστρου. Αφορά τη δημιουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος συνολικής ισχύος 0,90 MW Περισσότερα…..

tirokomiomakri1

Παραδοσιακό τυροκομείο παράγωγης πιστοποιημένων προϊόντων («Κατσικίσιο τυρί Ευγενιάδη»)

Το τυροκομείο της κας Μακρή δημιουργήθηκε στο ΔΔ Σκοπιάς του Δήμου Αλιστράτης με σκοπό την αξιοποίηση του παραγόμενου αιγοπρόβειου γάλακτος της οικογενειακής επιχείρησης. Περισσότερα…..
toktimatapostoli1

Επισκέψιμη μονάδα παράγωγης οίνου από προϊόντα βιολογικής αμπελουργίας και εγκατάσταση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας («Το Κτήμα τ’ Αποστόλη»)

Η επενδυτική πρόταση αφορά την κατασκευή στο Δ.Δ. Αμπέλων του Δήμου Βισαλτίας ενός επισκέψιμου οινοποιείου το οποίο παράγει οίνο από προϊόντα πιστοποιημένων βιολογικών αμπελώνων. Περισσότερα…..

patatavrodou1

Δημιουργία διαλογητηρίου πατάτας στην Άνω Βροντού Σερρών και εγκατάσταση συστημάτων ποιότητας διασφάλισης ποιότητας (Χρυσή Πατάτα Άνω Βροντούς «Το αστέρι της Πατάτας»)

Η επένδυση αφορά τη δημιουργία ενός διαλογητηρίου – συσκευαστηρίου πατάτας στην Άνω Βροντού και την εγκατάσταση συστήματος ελέγχου επικίνδυνων σημείων HACCP. Περισσότερα…..

dimadis1
Μετεγκατάσταση και εκσυγχρονισμός μονάδας παράγωγης βιολογικού άρτου και αρτοσκευασμάτων και εγκατάσταση («Αρτοποιεία – βιολογικό ψωμί  Δημάδη»)
Το έργο αφορά τη μετεγκατάσταση της επιχείρησης παραγωγής άρτου και αρτοσκευασμάτων της οικογένειας Δημάδη σε ιδιόκτητο χώρο συνολικού εμβαδού 85 τ.μ. περίπου στο κέντρο της πόλης της Νιγρίτας. Περισσότερα…..
kotemporiki1

Δημιουργία μονάδας επεξεργασίας – τυποποίησης νωπού κοτόπουλου και εγκατάσταση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας («Κοτεμπορική Ελαιώνα»)

Το επενδυτικό σχέδιο αφορά τη δημιουργία εργαστηρίου επεξεργασίας και τυποποίηση νωπού κοτόπουλου και προϊόντων από κοτόπουλο σε άμεσα εμπορεύσιμες συσκευασίες. Περισσότερα…..

melissokomiki1

Διαμόρφωση κτηρίου και εκσυγχρονισμός μονάδας μεταποίησης τυποποίησης μελιού και εγκατάσταση συστήματος διασφάλισης ποιότητας («Μελισσοκομική Σερρών»)

Το εργαστήριο τυποποίησης και συσκευασίας μελιού της Αλεξάνδρας Χαρίση βρίσκεται στο Δ.Δ. Νέου Σουλίου Περισσότερα…..

imki_kir1

Επέκταση μηχανολογικού εξοπλισμού εργαστηριών χειροτεχνίας Ι.Μ. Κηρύκου και Ιουλίττης Σιδηροκάστρου

Το έργο αφορά τον εκσυγχρονισμό και τον εμπλουτισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού των εργαστηρίων στην Ιερά Μονή Κυρήκου και Ιουλλίτης στο Σιδηρόκαστρο Σερρών. Περισσότερα…..
ktimaneratzi1

Επισκέψιμο οινοποιείο βιολογικής αμπελουργίας Νερατζή («Κτήμα Νερατζή»)

Το επισκέψιμο οινοποιείο Κτήμα Νερατζή δημιουργήθηκε στο Δ.Δ. Πενταπόλεως εντός του ιδιόκτητου αμπελώνα συνολικής έκτασης 100 περίπου στρεμμάτων.  Περισσότερα…..
xylonlithos1

Βιοτεχνική μονάδα παράγωγης παραδοσιακών δαπέδων από ατόφιο ξύλο και εγκατάσταση συστήματος διασφάλισης ποιότητας

Η παρούσα επένδυση πραγματοποιήθηκε στον οικισμό Θερμοπηγή του Δ.Δ. Σιδηροκάστρου. Περισσότερα…..

xasoglou1

Αποπεράτωση κτηριακών εγκαταστάσεων και προμήθεια εξοπλισμού βιοτεχνίας επεξεργασίας μάρμαρου («Μάρμαρα Γρανίτες Π. Χάσογλου»)

Η επένδυση χωροθετείται στο Δ.Δ. Χαρωπού του Δήμου Σιδηροκάστρου και αφορά την αποπεράτωση των κτιριακών εγκαταστάσεων συνολικού εμβαδού 490 τ.μ. και την προμήθεια εξοπλισμού βιοτεχνίας επεξεργασίας μαρμάρου. Περισσότερα…..
afoisavva1

Εκσυγχρονισμός εργαστηρίου παραγωγής επίπλων των Αφών Σάββα στο Ν. Σούλι Σερρών

Η επένδυση πραγματοποιήθηκε στο ιδιόκτητο κτίριο της επιχείρησης στο Δ.Δ. Νέου Σουλίου του Δήμου Εμμανουήλ Παπά. Περισσότερα…..

paradosi1

Μονάδα παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων στο Άγκιστρο («Η Παράδοση»)

Το εργαστήριο παραγωγής παραδοσιακών ειδών διατροφής κατασκευάστηκε στο Άγκιστρο. Πρόκειται για βιοτεχνία παραδοσιακών γλυκών κουταλιού, ζυμαρικών, μαρμελάδων με τοπικά φρούτα και βότανα του βουνού (τσάι, ρίγανη κλπ). Περισσότερα…..
thermaikos1

Εκσυγχρονισμός μονάδας παραγωγής ειδών διατροφής στο Ροδολίβος και εγκατάσταση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας («Σαλάτες Θερμαϊκός»)

Η επένδυση υλοποιήθηκε στο Δ.Δ. Ροδολίβους και αφορούσε τον εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης και λειτουργούσας επιχείρησης παραγωγής σαλατών Περισσότερα…..
spitiko1

Δημιουργία βιοτεχνικής μονάδας παραγωγής σαλατών σπιτικό και εγκατάσταση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας («Σαλάτες Σπιτικό»)

Στο Δ.Δ. Χρυσού του Δήμου Εμμανουήλ Παπά δημιουργήθηκε μια μικρή βιοτεχνία παραγωγής σαλατών με πρώτες ύλες παραγόμενες κυρίως στη γύρω περιοχή. Περισσότερα…..

kazakis1

Δημιουργία μονάδας παράγωγης παραδοσιακών ζυμαρικών στα Χρυσοχώραφα («Εργαστήριο ζυμαρικών Καζάκης»)

Η επένδυση υλοποιήθηκε στο Δ.Δ. Χρυσοχωράφων του Δήμου Ηράκλειας σε έναν χώρο 120 τμ περίπου. Αφορά την ίδρυση μονάδας που παράγει παραδοσιακά ζυμαρικά (τραχανά, κουσκους, χυλοπίτες κλπ) Περισσότερα…..

andreadou1

Ίδρυση εργαστηρίου παραγωγής παραδοσιακών και βιολογικών ζυμαρικών στα Ποροϊα («Παραδοσιακά & Βιολογικά ζυμαρικά Άνω Ποροΐων»)

Η επένδυση υλοποιήθηκε στο Δ.Δ. Άνω Πορροϊων του Δήμου Κερκίνης σε κτίριο συνολικού εμβαδού 205 τμ. περίπου που μετατράπηκε από αγροτική αποθήκη σε εργαστήριο παραγωγής ειδών διατροφής. Περισσότερα…..
diktyoprovoli1

Δίκτυο συνεργασίας τουριστικών επιχειρήσεων Ν. Σερρών («Προβολή Ν. Σερρών»)

Το επενδυτικό σχέδιο αφορούσε  τη ενίσχυση δικτύου επιχειρήσεων. Το δίκτυο των επιχειρήσεων έχει τη νομική μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας στην οποία συμμετέχουν το σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων τις περιοχής του Λαιλιά  Περισσότερα…..

diktyoanaptixiproothisiprovoli1

Δίκτυο συνεργασίας συμπληρωματικών επιχειρήσεων τουρισμού – μεταποίησης Ν. Σερρών («Ανάπτυξη Προώθηση Προβολή  Ν. Σερρών»)

Το επενδυτικό σχέδιο αφορά τη ενίσχυση δικτύου συμπληρωματικών επιχειρήσεων που έχει συσταθεί από επιχειρήσεις Περισσότερα…..
diktyooikoxenia1

Δίκτυο τουριστικών συνεργαζόμενων επιχειρήσεων περιοχής Κερκίνης («Οικοξένια»)

Το επενδυτικό σχέδιο αφορά τη ενίσχυση δικτύου επιχειρήσεων που έχει συσταθεί από ομοειδείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα παροχής υπηρεσιών φιλοξενίας στην περιοχή της λίμνης Κερκίνης. Περισσότερα…..

spirulina

Ανάπτυξη ηλεκτρονικών υπηρεσιών πληροφορικής και εμπορίου στην ΑΛΓΗ Α.Ε.Γ.Ε. Spirulina»)

Το επενδυτικό σχέδιο υλοποιήθηκε στο Δ.Δ. Νιγρίτας του Δήμου Νιγρίτας. Φορέας της επένδυσης είναι η εταιρεία παραγωγής Σπιρουλίνας με διακριτικό τίτλο ΑΛΓΗ Α.Ε.Γ.Ε.. Περισσότερα…..
xartispatridognosias1

Πάρκο πατριδογνωσίας δήμου Σιδηροκάστρου

Το έργο κατασκευάστηκε στον περιβάλλοντα χώρο της δημοτικής επιχείρησης λουτρών Σιδηροκάστρου. Περισσότερα…..
oikoparkoskotoussas1

Αξιοποίηση, ανάδειξη και προστασία περιοχών φυσικού κάλλους, τοπίων και περιοχών natura 2000 για τη κατασκευή και διαμόρφωση πάρκου πατριδογνωσίας

Σε μια περιφραγμένη έκταση 3.600 τ.μ. του Δήμου Σκοτούσσας διαμορφώθηκε το πάρκο πατριδογνωσίας που απεικονίζει τη μορφολογία του εδάφους (ορεινούς όγκους, υδάτινους σχηματισμούς κ.τ.λ.) Περισσότερα…..

oikoparkovrondou1

Αξιοποίηση, ανάδειξη και προστασία περιοχών φυσικού κάλλους, τοπίων και περιοχών natura 2000 για τη κατασκευή και διαμόρφωση οικοπάρκου κοινότητας Βροντούς

Στην τοποθεσία «Ντεξί Πεπέ» πλησίον της Κοινότητας Άνω Βροντούς διαμορφώθηκε ένας χώρος με την κατασκευή φιλικών προς το περιβάλλον ξύλινων κατασκευών Περισσότερα…..

katafigiolailia1

Βελτίωση καταφυγίου Λαϊλιά (Ε.Ο.Σ. Σερρών)

Το έργο αφορά την διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων του Ορειβατικού Καταφυγίου του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Σερρών στο Λαϊλιά. Περισσότερα…..

katafigionigritas1

Βελτίωση του καταφυγίου του ΕΟΣ Νιγρίτας

Αντικείμενο του έργου αποτέλεσε η βελτίωση των εγκαταστάσεων του καταφυγίου του ΕΟΣ Νιγρίτας και η προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού. Περισσότερα…..

ioanneio1

Αποκατάσταση κτηρίου με σκοπό τη δημιουργία κέντρου πολιτισμού και πληροφόρησης στη Νιγρίτα («Ιωάννειο  Μουσείο»)

Το συγκεκριμένο έργο αφορά τη δημιουργία κέντρου πολιτισμού και ενημέρωσης στο κέντρο της Νιγρίτας, το οποίο εντάσσεται σε μια ευρύτερη διαδρομή ανάδειξης των πολιτιστικών στοιχείων και των αρχιτεκτονικών συνόλων Περισσότερα…..
gefyrilofka1

Ανάδειξη παραδοσιακού γεφυριού Γαζώρου στη περιοχή Λόφκα

Το έργο υλοποιήθηκε στη θέση Λόφκα του Δ.Δ. Γαζώρου του Δήμου Νέας Ζίχνης και αφορά στην ανάδειξη του ιστορικού γεφυριού και την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου. Περισσότερα…..
mouseiotragilou1

Κατασκευή λαογραφικού μουσείου δήμου Τραγίλου («Λαογραφικό μουσείο Δήμου Τραγίλου»)

Το έργο αφορά τη μετατροπή του παλαιού Δημοτικού Σχολείου του Δ.Δ. Αηδονοχωρίου, το οποίο είναι χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο κτίριο, σε  μουσείο. Περισσότερα…..

mouseiozixnis1

Λαογραφικό Μουσείο Ν. Ζίχνης (χώροι εκθεμάτων και συσκέψεων)

Το έργο αφορά τη δημιουργία ενός Λαογραφικού Μουσείου στο Δ.Δ. Ν. Ζίχνης. Το μουσείο κατασκευάστηκε επί υπάρχοντος φέροντος οργανισμού ενώ η αρχιτεκτονική του ταυτίζεται απόλυτα με το αρχιτεκτονικό πνεύμα της σύγχρονης εποχής, Περισσότερα…..

mouseionigritas1

Αναβάθμιση της λαογραφικής συλλογής μουσείου του Δήμου Νιγρίτας («Λαογραφικό Μουσείο Δήμου Νιγρίτας»)

Το Λαογραφικό Μουσείο του Δήμου Νιγρίτας βρίσκεται στη συνοικία Αγίου Γεωργίου στο Δ.Δ. Νιγρίτας όπου από το 2001, σε ένα κτίριο που χαρακτηρίζεται ως τυπικό δείγμα παραδοσιακής Μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής με σαχνισιά στεγάζεται η λαογραφική συλλογή του δήμου. Περισσότερα…..

anaplasiemmpapa1

Οικιστική αναβάθμιση κάτω πλατείας Εμμανουήλ Παπά

Το έργο αφορά την ανάπλαση της κάτω πλατείας του οικισμού Εμμανουήλ Παπά του ομώνυμου Δήμου, ιδιαίτερης πατρίδας του ήρωα Εμμανουήλ Παπά. Περισσότερα…..

elaionas1

Αποκατάσταση και ανάδειξη παλαιού ελαιοτριβείου στο δ.δ. Ελαιώνα του Δ. Σερρών

Το έργο αφορά την αποκατάσταση και ανάδειξη του υπάρχοντος παραδοσιακού υδροκίνητου ελαιοτριβείου που βρίσκεται πλησίον της κεντρικής πλατείας του Ελαιώνα, Περισσότερα…..
vrisesemmpapa1

Ανάπλαση των παραδοσιακών βρυσών των οικισμών του δήμου Εμμανουήλ Παπά

Αντικείμενο του έργου αποτέλεσε η ανάπλαση και ανάδειξη των παραδοσιακών βρυσών οι οποίες αποτελούσαν σημεία αναφοράς των οικισμών και βρίσκονται διάσπαρτες στους οικισμούς του Δήμου Εμμανουήλ Παπά. Περισσότερα…..

Graphic

Πολιτιστικές Διαδρομές 2003 – 2008

Το φυσικό αντικείμενο του έργου, συντίθεται από ένα σύνολο σπονδυλωτών ενεργειών και δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στο σύνολο της περιοχής παρέμβασης του τοπικού πρoγράμματος LEADER+. Περισσότερα…..

Graphic

Διοργάνωση Φεστιβάλ Αμφίπολης

Η επένδυση αφορά την χρηματοδότηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αμφίπολης που πραγματοποιούνται κάθε καλοκαίρι στο αρχαίο θέατρο του δημοτικού διαμερίσματος Αμφίπολης. Περισσότερα…..

dromoitoukrasiou1

Δρόμοι του κρασιού Βόρειας Ελλάδος

Το έργο αφορά τη δημιουργία και ανάπτυξη ενός νέου ολοκληρωμένου αγροτουριστικού προϊόντος, «των διαδρομών του κρασιού της Βορείου Ελλάδος». Περισσότερα…..

agrotour1

Agrotour – κοινός διαδικτυακός τόπος για τον ποιοτικό τουρισμό στις αγροτικές περιοχές

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Σερρών α.ε. συμμετείχε μαζί με άλλες 20 αντίστοιχες εταιρείες από όλη τη χώρα στην υλοποίηση του σχεδίου διατοπικής διαπεριφερειακής συνεργασίας  με αντικείμενο τη δημιουργία του δικτυακού τόπου www.agro-tour.net Περισσότερα…..

aromapoiotitas1

Άρωμα Ποιότητας

Το έργο αφορούσε την εκπόνηση σχεδίου διατοπικής συνεργασίας με 4 άλλες αντίστοιχες εταιρείες της Β. Ελλάδος και στόχο την ανάπτυξη του τομέα των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στις περιοχές εφαρμογής Περισσότερα…..
thermalismos1

Ο θερμαλισμός ως κινητήρια δύναμη τοπικής ανάπτυξης

Το σχέδιο διατοπικής διαπεριφερειακής συνεργασίας υλοποιήθηκε από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Σερρών σε συνεργασία με τρεις αντίστοιχες Ομάδες Τοπικής Δράσης της Βορείου Ελλάδος Περισσότερα…..

quality-logo

Quality makes us BIG, Τo τοπικό προϊόν: Μοχλός Τοπικής Ανάπτυξης

Η διακρατική συνεργασία “QUALITY MAKES US BIG”, που υλοποιήθηκε  στα πλαίσια της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας Leader+, αφορούσε την ανταλλαγή εμπειριών, ορθών πρακτικών και τεχνογνωσίας Περισσότερα…..

Graphic

Redefinition and Reinforcement of the Mediterranean Rurality Επαναπροσδιορισμός και ενίσχυση της μεσογειακής αγροτικής υπαίθρου

Η διακρατική συνεργασία με τίτλο «Επαναπροσδιορισμός και ενίσχυση της μεσογειακής αγροτικής υπαίθρου» εστίασε στο να προωθήσει τα ιστορικά, πολιτιστικά και περιβαλλοντικά στοιχεία των εμπλεκομένων περιοχών, Περισσότερα…..