Υλοποίηση πρότυπου σχεδίου καλλιέργειας σπιρουλίνας με χρήση γεωθερμικών ρευστών

1. ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΩΝ ΡΕΥΣΤΩΝ
2. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΛΓΗ Α.Ε.Γ.Ε. ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑΣ ΚΑΤΑ ISO 9002

Μέτρο 5 : Αξιοποίηση επιτόπου και εμπορία της γεωργικής παραγωγής & δασοκομικής παραγωγής και της τοπικής αλιείας παρεχόμενες σε μικρή κλίμακα
Δράση 05-15 : Αξιοποίηση Γεωθερμίας
Προϋπολογισμός : 76,56 εκ. δρχ.
| Ποσοστό Επιδότησης : 60%
Ονοματεπώνυμο Επενδυτή
: ΑΛΓΗ Α.Ε.Γ.Ε.
|
Διεύθυνση : Τ.Κ. 622 00 Θερμά Σερρών | Τηλέφωνο επικοινωνίας : 23230-23453 Κολτσιάκης Ευάγγελος: 6978485414  &  Ζουλουμίδης Μιχάλης : 6944622302
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: – | Ηλεκτρονικός Τόπος :
www.spirulina.gr | Τοποθεσία στο χάρτη του Νόμου

Άποψη εγκαταστάσεων
Στα θερμά Νιγρίτας δημιουργήθηκε μια νέα μονάδα που εκμεταλλεύεται το γεωθερμικό πεδίο της περιοχής για την παραγωγή σπιρουλίνας. Η σπιρουλίνα, ένα φύκος μήκους μόλις μισού χιλιοστού, αποτελεί την πλέον θρεπτική ουσία στη γη, με περιεκτικότητα σε πρωτείνη που φθάνει το 63%, χρησιμοποιείται δε, ως συμπλήρωμα διατροφής κυρίως, αλλά και από τη βιομηχανία παραγωγής καλλυντικών.

Η ΑΛΓΗ ΑΕΓΕ, η εταιρεία που παράγει και εμπορεύεται τη σπιρουλίνα, πρόσφατα πιστοποιήθηκε από τον Αυστριακό οργανισμό πιστοποίησης TUV – CERT, κατά το πρότυπο ISO 9002.

Έτσι, η εταιρεία η οποία εμπορεύεται το τελικό προϊόν σε μορφή σκόνης και σε κάψουλες, απέκτησε ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την προώθηση των πωλήσεών της στο εξωτερικό.

Άποψη εγκαταστάσεων


Άποψη εγκαταστάσεων